Menü
Kontaktinformācija Vēlmju saraksts Meklēt
Produkti
ĀTRĀ MEKLĒŠANA
  • īpašības
  • Vairāk sastāvdaļu
  • Devas
  • Vitamīni Menerālvielas
Filtrs
īpašības
Vairāk sastāvdaļu
Devas
Vitamīni Menerālvielas
Omega-3 taukskābes
Doppelherz Omega-3 1400
Doppelherz Doppelherz Omega-3 1400
  • palīdz uzturēt normālu sirdsdarbību
  • veicina šūnu aizsardzību pret oksidatīvo stresu
Omega-3 taukskābes

Omega-3 taukskābes – daudzpusīgs ieguldījums jūsu veselībā

Mūsu uzturs tieši ietekmē mūsu veselību. Omega-3 taukskābes šeit ir īpaši svarīgas. Tās rodas īpašās augu eļļās, riekstos un, galvenokārt un to visefektīvākajā formā, jūras zivīs. Daudzi cilvēki dzird vārdu „taukskābes” un domā par taukiem kā tādiem. Taču neraizējieties, pastāv liela atšķirība.

Pirmkārt, ir atšķirība starp piesātinātajiem un nepiesātinātajiem taukiem. Mums nevajadzētu patērēt pārāk daudz nepiesātināto tauku, kas galvenokārt atrodas gaļā un pilnpiena produktos.

Bet veselīgam metabolismam mums ir vajadzīgi konkrēti labie tauki. Šie „veselīgie” tauki ietver polinepiesātinātās omega-3 taukskābes, galvenokārt dokozaheksaēnskābi (DHA) un eikozapentaēnskābi (EPA).

Nedzimušajam bērnam dzemdē fiziskajai un garīgajai attīstībai jau ir nepieciešama EPA un DHA. Tomēr katrā vecumā omega-3 taukskābēm ir svarīga loma. Turklāt tām ir ļoti nozīmīga loma smadzeņu metabolisma un normālas sirdsdarbības nodrošināšanā, un tās palīdz saglabāt acu veselību. Tam, kāpēc vērtīgās omega-3 taukskābes tiek uzskatītas par daudzpusīgu ieguldījumu mūsu veselībā, ir iemesls.

Mēs ēdam pārāk maz zivju!

Vērtīgās omega-3 taukskābes ir svarīga veselīga uztura sastāvdaļa. Bet diemžēl mēs bieži vien drīzāk patērējam piesātinātos taukus, ēdot treknu gaļu un gaļas produktus, vienlaikus neuzņemot pietiekami daudz „labo” nepiesātināto taukskābju.

Īpaši jūras zivis, piemēram, lasis, makrele un siļķe, ir bagātīgs polinepiesātināto omega-3 taukskābju eikozapentaēnskābes (EPA) un dokozaheksaēnskābes (DHA) avots.

Bet fakts ir tāds, ka saskaņā ar Vācijas Uztura Biedrības datiem daudzi cilvēki ēd daudz mazāk zivju nekā ieteicams. 16% Vācijas iedzīvotāju vispār neēd zivis. Bērniem un pusaudžiem konstatētie līmeņi arī neatbilst ieteiktajiem.

Divas zivju maltītes nedēļā būtu ideāls risinājums, un vismaz vienai šādai maltītei ir jāsastāv no jūras zivīm.

Mūsu padoms: kā būtu, ja jūs sāktu regulāri iegādāties zivis iknedēļas zemnieku tirgū? Sama filejai ir ļoti maiga garša, un tāpēc tā ir īpaši piemērota „iesācēju līmeņa zivju ēdājiem” vai bērniem.

Omega-3 ar EPA un DHA – lietošanas veidi

Omega-3 taukskābēm EPA un DHA ir patiesi daudzpusīga iedarbība, un pētījumos tiek gūts arvien vairāk pārliecības par to labvēlīgo ietekmi uz daudzām un dažādām veselības jomām. Daži zinātnieki pat apgalvo, ka cilvēka īpašā attīstība ir bijusi iespējama tikai zivju kā pārtikas avota dēļ.

Normālai smadzeņu darbībai:

Mūsu spēju mācīties un koncentrēties ietekmē arī ēdiens, ko mēs ēdam.

Omega-3 taukskābes var īpaši palīdzēt uzturēt normālu smadzeņu darbību, jo DHA satura rādījumi bija visaugstākie metaboliski aktīvajās smadzeņu zonās, piemēram, mitohondrijās, sinapsēs un smadzeņu garozā. Tāpēc priekšnoteikums normālai smadzeņu vielmaiņai ir pietiekams DHA taukskābju daudzums pārtikā, ko mēs ēdam. Ieteicamā dienas DHA deva ir 250 mg.

Normālai sirdsdarbībai:

Sirds veselību nodrošina ne tikai vingrinājumi, miegs un atpūta, bet arī pareizs uztura režīms. Pietiekams DHA un EPA līmenis dod vērtīgu ieguldījumu normālas sirdsdarbības nodrošināšanai. Dienas devai 250 mg EPA un DHA būs labvēlīgs efekts.

Normālai redzei:

Aptuveni 80% no visas informācijas, ko mēs iegūstam par mūsu apkārtni, nonāk pie mums caur redzi. Tas ir pietiekams iemesls, lai aizsargātu mūsu acis un uzturētu labu acu veselību. Arī šeit omega-3 taukskābēm ir svarīga loma, jo tās ir tīklenes un fotoreceptoru sastāvdaļa. Dienas deva 250 mg DHA var īpaši pozitīvi ietekmēt redzes saglabāšanu optimālā līmenī.

Grūtniecības un zīdīšanas laikā:

Jau grūtniecības laikā omega-3 taukskābes EPA un DHA ietekmē mazuļa acu un smadzeņu normālu un veselīgu attīstību. Taukskābes DHA ir nepieciešamas smadzenēm, nervu audiem un acīm, un tās tiek noglabātas organismā līdz grūtniecības beigām un zīdīšanas laikā.

Tā kā grūtniece piegādā DHA vēl nedzimušajam bērnam tieši caur nabassaiti, ieteicams palielināt dienas devu par 200 mg DHA papildus ieteicamajai dienas devai 250 mg EPA/DHA.